HİZMETLERİMİZ

Araç Sigortası
Hem ticari araçların hem de binek araçların kullandığı trafikte güvenliğin sağlanması, meydana gelebilecek kazaların önlenmesine yönelik atılan ilk adımlardan bir tanesi olarak ön plana çıkmaktadır.
Bununla birlikte sürücüler araçlarını her ne kadar kurallara uygun bir biçimde kullansalar dahi zaman zaman aksilikler meydana gelebilmekte ve ortaya hayati tehlikeye veya maddi hasara neden olabilecek durumlar çıkabilmektedir.
Araçlarda meydana gelecek maddi hasarı önlemek ise aracın sigortasının yaptırılması ile mümkündür. Bu anlamda devletimiz tarafından tüm motorlu araç sahiplerinin yapması zorunlu kılınan araç sigortası nedir sorusu, herhangi bir kazanın ardından oluşan hasarlar için sürücüleri ve araçları korumaya yönelik yapılan bir sigorta ürünü olarak yanıtlanabilir.
Daha önce de sözünü etmiş olduğumuz gibi araç sigortası trafiğe çıkan tüm motorlu araçlar için devlet tarafından 2918 Sayılı Karayolları Kanunu gereğince zorunlu tutulmuştur. Bu nedenle sigorta süresi sona eren araçların zorunlu trafik sigortası ya da bir diğer tabirle araç sigortalarını yenilemeden önce trafiğe çıkmamaları gerekir çünkü bu durum tespit edildiği takdirde kurumlar ve bireyler büyük yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilmektedirler.
Bununla birlikte zorunlu trafik sigortasının kasko sigortasının yerine geçmediğinin de altını çizelim. Yani zorunlu araç sigortası kasko sigortasının aksine araç sahiplerinin maddi ve manevi hasarlarını değil karşı tarafın veya üçüncü şahısların hasarlarına odaklanmaktadır.

Konut Sigortası
Konut sigortası evinizi ve ailenizi koruma altına alan en önemli sigortadır. Konut sigortaları evinizi yıkılmalardan, hırsızlıktan, terörden ve kazalardan korumayı amaçlayan bir sigorta çeşididir. Yeni gelen günün ne getireceği bilinmeyeceğinden konut sigortası yaşanabilecek risklere karşı size teminat altına alır.
Evinizin bir teminat altında olduğunu bilmek evden uzaklaştığınız her an size güvende hissettir. Aylık taksitler ile evinizi sigorta altına alabilirsiniz. Bu sigortalar yıllık olarak yapılır. Her sene yenilenebilir. Uzun süre aynı sigorta şirketinden konut sigortası yapıyorsanız ödemelerde indirimler de söz konusu olacaktır.
Evinizde yukarıda söz edilen herhangi bir hasarın gerçekleşmesi durumunda çoğunlukla eşyalar da zarar görecektir. Bu yüzden sigorta yaptırılırken konutların içindeki eşyalarla beraber sigorta kapsamına alınması gereklidir. Az bir maliyete daha katlanılarak eşyalar da güvence altına alınabilir.
-
Dahili su, fırtına, duman, kara taşıtları, hava taşıtları, yer kayması, kar ağırlığı, grev-lokavt-kargaşalık-halk hareketleri, kötü niyetli hareketler-terör, hukuksal koruma.
-
Boya, Badana ve Duvar Kağıdı Masrafları:
-
Kiracı olunması halinde de, sigorta kapsamındaki rizikoların gerçekleşmesi sonucu meydana gelen boya, badana, duvar kağıdı gibi masrafları,
-
Poliçede yer alan rizikoların gerçekleşmesi sonucunda(doğal afetler hariç);
-
Kiracı olunması halinde mal sahibi ve komşulara karşı, mal sahibi olunması halinde, kiracıya ve komşulara karşı sorumluluklarını kapsar.
.jpg)
DASK (Zorunlu Deprem sigortası)
DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar. Binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altındadır.
Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı ayrı teminat kapsamındadır:
-
Temeller
-
Ana duvarlar
-
Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar
-
Bahçe duvarları
-
İstinat duvarları
-
Tavan ve tabanlar
-
Merdivenler
-
Asansörler
-
Sahanlıklar
-
Koridorlar
-
Çatılar
-
Bacalar
Yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri
Teminat Kapsamı Dışındaki Durumlar
-
Enkaz kaldırma masrafları
-
Kar kaybı
-
İş durması
-
Kira mahrumiyeti
-
Alternatif ikametgah ve işyeri masrafları
-
Mali sorumluluklar ve benzeri başkaca ileri sürülebilecek diğer bütün dolaylı zararlar
-
Her türlü taşınır mal, eşya ve benzerleri
-
Tüm bedeni zararlar ve vefat
-
Manevi tazminat talepleri
Bu özelliklerdeki hasarlar için, Zorunlu Deprem Sigortası’na ek olarak yaptıracağınız farklı konut sigortalarını tercih edebilirsiniz. DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile olası bir deprem felaketinden sonra, sigorta sahiplerinin hayatlarına kaldığı yerden yeniden güvenle devam edebilmelerini amaçlar.
“Deprem geçecek, hayat devam edecek…” diyen DASK her yıl inşaat maliyetlerindeki artışa göre belirlediği azami bir tutarda teminat sağlar. DASK tarafından verilen azami teminat tutarı, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren bütün yapı tiplerinde 150 Bin TL’dir.
Azami teminat tutarı tespit edilirken, yıkılan meskenin yeniden inşa edilmesinin maliyeti (arsa değeri hariç) dikkate alınır. Sigortalının teminat tutarı (sigorta bedeli) -azami teminat tutarını geçmemesi koşuluyla- meskenlerinin büyüklüğüne ve yapı tarzına göre belirlenir.
Eğer meskenin değeri DASK tarafından verilen azami teminat tutarını aşıyorsa, sigortalı isteğe bağlı olarak, aşan kısım için sigorta şirketlerinden ek teminat alabilir. Bunun için özel sigorta şirketlerinden konut sigortanızın olması gereklidir.
Kapsamdaki Binalar
Zorunlu Deprem Sigortası genel anlamıyla, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak geliştirilmiş bir sigorta sistemidir.
6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu gereğince, aşağıda tanımlanmış binalar güvence altına alınır:
Tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar,
634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler,
Bu binaların içinde yer alan ve ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler,
Doğal afetler nedeniyle devlet tarafından yaptırılan veya verilen kredi ile yapılan meskenler.
Zorunlu Deprem Sigortası ayrıca yukarıdaki koşullara uyan;
Kat irtifakı tesis edilmiş binalar,
Tapuda henüz cins tashihi yapılmamış ve tapu kütüğünde vasfı "arsa vs." olarak görünen binalar,
Tapu tahsisi henüz yapılmamış kooperatif evleri,
için de geçerlidir.
Henüz bağımsız tapusu olmayan ve 2000 yılından önce inşa edilmiş meskenlerin sigortalarının, sigorta ettirenin beyanına dayanılarak ve arsa tapusuna ait bilgilerle yapılabildiğini hatırlatmak isteriz.
Kapsam Dışında Kalan Binalar
Zorunlu Deprem Sigortası kapsamı dışında kalan bina türleri aşağıdaki gibidir:
9/11/1983 tarihli ve 2946 sayılı Kamu Konutları Kanununa tâbi olan veya kamu hizmet binası olarak kullanılan binalar ve bağımsız bölümler,
Köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca köy yerleşik alanları ve civarında ve mezralarda yapılan binalar,
Tamamı ticari veya sınai amaçla kullanılan binalar,
Projesi bulunmayan ve mühendislik hizmeti görmemiş binalar,
Taşıyıcı sistemi olumsuz yönde etkileyecek şekilde tadil edildiği veya zayıflatıldığı tespit edilen binalar,
Taşıyıcı sistemi olumsuz yönde etkileyecek şekilde ilgili mevzuata ve projeye aykırı olarak inşa edilen binalar,
Yetkili kamu kurumları tarafından yıkılmasına karar verilen binalar ile mesken olarak kullanıma uygun olmayan, bakımsız, harap veya metruk binalar."
ZDS kapsamı dışındaki binalara, İhtiyari Deprem Sigortası yaptırabilirsiniz.
Köy yerleşimleri -genel olarak gelir düzeyinin düşük olması, binalarda belediye denetiminin bulunmaması ve sigortanın sunumunun zor olması gibi nedenlerle- sigorta kapsamı dışında yer alır. Ancak, köylerde bulunan yapılar için istendiği takdirde İhtiyari Deprem Sigortası yaptırılması mümkündür. Benzer şekilde, ticari ve sinai amaçlar için kullanılan binalar için de İhtiyari Deprem Sigortası yaptırılabilir.

Sağlık Sigortası
Sahip olduğunuz en değerli varlığınız öncelikle kendi sağlığınızdır. Özel sağlık sigortaları bu bağlamda size kaliteli sağlık hizmetinden faydalanma imkanını, her bütçeye uygun çözümlerle sunmaktadır. Sağlık sigortası yaptırmayı geleceğe yapılan bir yatırım olarak düşünmek ve bir lüksten ziyade ihtiyaç olarak algılamak gerekir.
SAĞLIK SİGORTASI ÇEŞİTLERİ
Bireysel Sağlık Sigortası
Sağlık Sigortası, dilediğiniz doktor ya da sağlık kurumunu seçme özgürlüğü sağlar. Sigortalıların herhangi bir kaza ya da hastalık sonucu ortaya çıkan ayakta ya da yatarak teşhis ve tedavilerine ait masraflar, yurtiçinde veya dünyanın neresinde olurlarsa olsun karşılanır. Sağlık sigortası bu özelliği ile olası yüksek meblağlı sağlık giderlerini karşılayarak, sigortalıların en zor anlarında en büyük yardımcısı olur.
Nefes Sağlık Sigortası
Nefes Sağlık Sigortası poliçede belirtilen acil durumlar sonucunda gerçekleşen, ortaya çıkışıyla tedaviye başvurulması arasında en fazla 12 saat geçmiş olan durumlarda bir sağlık kuruluşuna gidilmesi halinde yapılacak olan poliçedeki teminatları kapsar. Sigortalılarımızın bütçelerini sarsmadan ani ve beklenmedik durumlara karşı güvence sağlar
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Pek çok kişi gibi SGK’lısınız ve özel hastanelerin sağlık hizmetlerinden de yararlanmak istiyorsunuz ancak yüksek prim ödemek istemiyorsunuz.Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tam da size göre. Bu sigorta poliçesi ile sağlık sigortasının neredeyse 3’te 1’i fiyatına özel sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Sadece SGK katılım ücreti ödenir.
Yabancı Uyruklular Sağlık Sigortası
Yabancı Uyruklular Sağlık Sigortası ürünümüz oturma izni veya ikamet tezkeresi için başvuran yabancı uyruklu kişilerin yaptırmaları gereken sağlık sigortaları için çözüm sunmaktadır. Ürünümüz oturma izni ya da ikamet tezkeresi için gerekli olan şartları karşılamaktadır.

Seyahat Sigortası
Seyahat sigortası hem yurt içi, hem yurt dışı seyahatlerde karşılaşabilinecek hastalık, kaza, valiz kaybı gibi riskleri güvence altına alan bir sigorta çeşitidir. Yurtdışı seyahat sigortası özelikle Avrupa ülkeleri vize işlemlerinin bir önkoşulu olması nedeniyle (Schengen vizesi) “vize sigortası” olarak da bilinir.
Seyahat sigortası satın alırken, poliçenizin başlangıç ve bitiş tarihlerine, seyahat edecek kişi sayısına, ziyaret edeceğiniz ülkenin varsa vize şartlarına uygunluğuna, dikkat etmeniz çok önemlidir. Seyahat sigortası farklı gün ve sürelerde olabilir. En az bir haftalık, en çok 1 yıllıktır. Ücretlendirme sistemi de bu doğrultuda değişiklik gösterir.
Teminatlar
-
Kaza Sonucu Vefat
-
Kaza Sonucu Sürekli Sakatlık
-
Hastalık ve Yaralanmalarda Tedavi Giderleri
-
Acil İlaç Giderleri
-
Bir Yakının Vefatı Durumunda Acil Yurda Dönüş Masrafları

Ferdi Kaza Sigortası
Yaşamın ne zaman, ne getireceğini bilmek zor. Peki, kaza gibi hayatın kötü sürprizlerine karşı kendinizi ve ailenizi güvenceye almaya ne dersiniz?
Hayat, çeşitli sürprizler ile bizi olumlu ya da olumsuz etkileyebilir. Çeşitli haberler ile mutlu ya da mutsuz olabiliriz. Mutlu olmak elbette herkesin dileğidir ama beklenmedik kötü olaylara karşı hazırlıklı olmak da şart.
Yaşamın kötü sürprizlerinden daha az etkilenmek için ise ferdî kaza sigortası yaptırmak en doğru adımlardan biri olacaktır. Ferdî kaza sigortaları, teminatları doğrultusunda bir kaza sonucunda ihtiyaç duyulabilecek tedavi masrafları için ya da maluliyet, vefat gibi durumlarda devreye girebilir.
Ferdî Kaza Sigortası beklenmedik durumlara karşı sizi ve sevdiklerinizi güvence altına alır, teminat ve ödenen tazminat tutarlarıyla zor günlerde yanınızda olur.
Ferdî Kaza Sigortası Neleri Kapsar? Tazminat ve Teminatları Nelerdir?
Kaza Sonucu Vefat Tazminatı
Poliçe başlangıç tarihinden itibaren, poliçe süreci boyunca ani, harici ve sigortalının iradesi dışında gerçekleşen bir kaza sonucu sigortalının vefat etmesi riskine karşı verilen teminattır.
Kaza Sonucu Daimi Maluliyet Ek Teminatı
Sigorta süreci içinde ani, harici ve sigortalının iradesi dışında gerçekleşen bir kaza sonucu sigortalının derhal veya kaza tarihinden itibaren iki sene içinde sebebiyet verdiği daimi maluliyet riskine karşı verilen teminattır.
Kaza Sonucu Daimi Maluliyet Ek Teminatı, tıbbi tedavinin sona ermesi ve daimi maluliyetin kesin surette tespitini takiben, Ferdî Kaza Sigortaları Genel Şartları'nda yer alan tazminat yüzdelerini gösteren cetvel halinde, azami sözleşmede tutarı belirlenmiş olan maluliyet hallerinde ödenir.
Kaza Sonucu Tedavi Masrafları Teminatı
Poliçe başlangıç tarihinden itibaren, poliçe süresi boyunca ani, harici ve sigortalının iradesi dışında gerçekleşen bir kaza sonucu, kaza gününden itibaren bir sene zarfında oluşacak doktor ücreti ile; ilaç, radyografi, banyo, masaj, hastane ve diğer tedavi masraflarını (nakil ücretleri hariç) karşılayan teminattır.
Bu teminat için, fatura ve doktor raporu ile belgelenmek şartı ile, poliçedeki azami limitler dahilinde ödeme yapılır.
Vergi Avantajı
Ferdî Kaza Sigortası için ödediğiniz primleri belirtilen oranda gelir vergisi matrahından düşerek, %15'e varan vergi avantajından yararlanabilirsiniz.

Ticari ve Kurumsal Sigorta
Es Egm Sigorta, İş Yeri Paket ,Kobi Sorumluluk, Finansal Güvence ve Akaryakıt Paket sigorta ürünleriyle,
ticari ve kurumsal şirketlerin en büyük destekçisi!
Yangından Doğal afetlere, beklenmeyen krizlere ve kötü sürprizlere önceden hazırlıklı olmak, işinizin bugünü ve geleceği için oldukça önemli. Zengin ürün alternatifleriyle yatırımlarınızı ve işinizin devamlılığını Es Egm Sigorta ile güvence altına alabilirsiniz.
İş Yeri Paket
İş yeri paketi kapsamında yer alan iş yeri sigortası ile hem işinizi hem kendinizi hem de çalışanlarınızı koruma altına alabilir, tüm sorumluluklarınızı yerine getirebilirsiniz. İş yeri paket sigortası, beklenmeyen durumlara karşı maddi olarak zarar görmenizin önüne geçer.
Kobi Sorumluluk
KOBİ Sorumluluk Sigortası, kapsamı ve uygun fiyatı ile KOBİ’ler için avantajlı bir KOBİ sigorta poliçesidir. İşinize engel olabilecek durumların önüne geçmek ve geleceğinizi korumak için yanınızda olan KOBİ Sorumluluk Sigortası fiyatları ve teminatları hakkında bilgi sahibi olmak için ürünümüzü inceleyin.
Kobi Finansal Güvence
Hırsızlık, yangın ve sorumluluk sigortalarınızı tek bir sigorta poliçesi altında birleştirerek işinizle ilgili pek çok durumda maddi olarak yanınızda olan KOBİ Finansal Güvence Sigortası ile içiniz rahat olsun.
Akaryakıt Paket Sigorta
Büyük yatırımlar sonucu sahip olduğunuz akaryakıt istasyonunuz, Es Egm Sigorta ile güvence altında!

Trafik Sigortası
Zorunlu Trafik Sigortası
Trafik kazaları herkesin başına gelebilir. Önemli olan bir kazaya karıştıktan sonra, sizi nelerin beklediğidir. Zorunlu trafik sigortası bir kaza anında sizin üzerinize düşen maddi sorumluluğu güvence altına alır. Trafiğe çıkan her araç için yaptırılması olan zorunlu trafik sigortasına Bereket Sigorta güvencesi ile sahip olabilirsiniz.
Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?
Trafik kazaları sonucunda oluşan maddi hasar, ölüm ve yaralanmaların sorumluluğu kazada kusuru bulunan aracın sahibine aittir. Kazanın meydana gelmesinde kusuru bulunan her araç sahibi, doğan zararın karşılanmasından kusuru oranında sorumludur. Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası adıyla da bilinen trafik sigortası, bu zararı karşılamaya yönelik bir sigortadır.
Trafik kazası sonucunda ortaya çıkan maddi zarar, sağlık gideri ile sakatlanma ve ölüm tazminatları; zorunlu trafik sigortasının kapsamı altındadır. Sigorta teminat limitleri içerisinde kalmak kaydıyla, üçüncü şahıslara verilen tüm mali zarar sigorta tarafından karşılanır. Verilen zararın sigorta limitini aşması halinde ise, eksik kalan tutar araç sahibi tarafından karşılanır.
Trafik Sigortası Yaptırmamanın Cezası Var mı?
2918 sayılı Karayolları Kanunu gereğince trafiğe çıkan tüm motorlu araçların zorunlu trafik sigortasının bulunması gerekir. Sigortanın yapıldığını gösterir poliçe mutlaka araçta bulundurulmalıdır. Sigortası yaptırılmayan veya yenilenmeyen araçlar, görüldükleri yerde bağlanarak trafikten menedilir ve araç sahibine para cezası kesilir. Aracın çekilme ve otoparkta tutulma giderleri yine araç sahibine aittir. Araç sigortalanana ve poliçe beyan edilene kadar tekrar trafiğe çıkabilmesi mümkün değildir.
Trafik Sigortasının Geçerliliği Ne Kadar?
Trafik sigortasının geçerlilik süresi 1 yıldır. Zorunlu trafik sigortasının her yıl yenilenmesi gerekir. Sigortanın geçerliliği, poliçede belirtilen tarihte, saat 12:00’ye kadardır.
Zorunlu Trafik Sigortasının Kapsamı Nedir?
Zorunlu trafik sigortası, sigortanız yoksa kendi başınıza karşılamanız gereken pek çok mali zararı kapsamı altına almaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, kapsam içindeki mali sorumluluğun, zarar gören üçüncü şahıslarda ait olmasıdır. Kazada kusuru bulunan araç sahibinin zararları kapsam dahilinde değildir.
Maddi Zararlar Teminatı
Kaza sonucunda üçüncü şahıslara ait mallara gelen ve karşılamakla mükellef olduğunuz tüm maddi zararlar trafik sigortası kapsamındadır. Karşılanan zarara araçta tamir nedeniyle oluşacak değer kaybı da dahildir.
Sağlık Giderleri Teminatı
Kaza sonucunda yaralanan kişilerin tedavi masraflarının yanı sıra protez organ bedelleri, işgücü kaybı nedeniyle ortaya çıkan giderler ve bakıcı giderleri de sigorta teminatı kapsamındadır. Bu teminat tedaviye başlanması ile mağdurun sürekli sakatlık raporu alması arasındaki süreci kapsar.
Sürekli Sakatlık Teminatı
Kaza sonucunda zarar gören üçüncü şahısların kalıcı bir sakatlık yaşamaları olasıdır. Kazada zarar gören kişinin sakatlığı dolayısıyla ileride ekonomik olarak uğrayacağı maddi zararlar ve bakıcı masrafları da bu sigortanın teminatı altındadır.
Destekten Yoksun Kalma (Ölüm) Teminatı
Trafik kazası nedeniyle vefat eden kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişiler de kaza dolayısı ile zarar görmüş sayılmaktadır. Kazada kusuru bulunan araç sahibinin, hayatını kaybeden kişinin ekonomik desteğinden mahrum kalmaları sonucunda oluşan zararı karşılama sorumluluğu vardır. Bu zarar da zorunlu trafik sigortasının teminatı altındadır.
Zorunlu Trafik Sigortasının Ücreti Neye Göre Belirlenir?
Zorunlu trafik sigortası fiyatları araç sahibinin yaşına, aracın markasına, modeline ve kayıtlı olduğu şehre göre değişkenlik gösterir. Kalabalık ve yoğun trafiğe sahip şehirlere kayıtlı araçların sigorta ücretleri daha yüksektir. Daha önce kazaya karışmış olmak da sigorta ücreti üzerinde belirleyicidir. Hiç kazası olmayan araçlar hasarsızlık indiriminden yararlanabilmektedir. Aracın özel araç mı yoksa ticari araç mı olduğu ise sigorta ücretini etkileyen bir diğer etkendir.
Kasko ile Trafik Sigortası Birbirinden Farklı Mı?
Kasko ile trafik sigortası birbirinden farklı sigortalardır. Aracınız kaskolu olsa dahi trafik sigortası yaptırmanız zorunludur. Kasko zorunlu bir sigorta türü değildir. Ancak başınıza gelebilecek olası sıkıntıları en az maddi kayıp ile atlatmak için aracınızın hem trafik sigortası hem de kaskosu bulunması önerilir.
Kasko ve zorunlu trafik sigortası arasındaki en belirgin fark teminat kapsamlarıdır. Zorunlu trafik sigortası kaza durumunda üçüncü şahıslarda oluşabilecek zararları kapsar. Kasko, kendi aracınızla ilgili hasarları da karşılayarak sizin mağduriyetinizi önler.

Kasko Sigortası
Kasko Nedir? Neden Yaptırılmalıdır?
Kasko sigortası zorunlu bir sigorta türü değildir. Motorlu taşıtlardan herhangi birinin, sigortalı kişinin iradesi dışında, araç hareket ederken ya da dururken beklenmedik bir durum karşısında aracın hasar görmesi ile sigorta sahibine ödenen tazminata kasko denir. Peki neden kasko yaptırılmalı?
-
Kaza sürecinde kasko sigortası, aracı korur ve hasarını karşılar.
-
Kasko sigortasında üst limitler ve teminatlar sigortalının isteğine göre değişebilir.
-
Ek teminatlar sayesinde aracın başına gelebilecek her türlü hasar karşılanır.
-
Çekici, ikame araç gibi ek teminatlar ve mini onarım hizmetleri kasko sigortası ile sağlanır.
Trafik Sigortası ve Kasko Arasındaki Farklar
Her araç için zorunlu trafik sigortası bulunmakta ve araç sahibi olan herkes bu sigortayı yaptırmak zorundadır. Kasko ise isteğe bağlı bir sigorta çeşidi olarak sunulan bir hizmettir. Zorunlu trafik sigortasının karşılamadığı hasar ve kaza durumunda kaskonuz devreye girer ve zararınızı önler. Mini onarımdan cam muafiyetine ve sınırsız ikame araç seçeneğine pek çok ek Magdeburger avantajları ile güvencenizi artırın. Zorunlu trafik sigortası ile kasko arasındaki farklar ise aşağıdaki gibidir:
-
Trafik sigortası her araç için zorunludur ancak kasko isteğe bağlı olarak yaptırılır.
-
Trafik sigortası, poliçe sahibi hatalıysa karşı tarafın kazadan kaynaklanan maddi ve fiziki zararlarını karşılayacak bir sorumluluk sigortasıdır. Yani trafik sigortası, karşı tarafın mağduriyetini önlemeye yöneliktir. Kasko ise poliçe sahibinin mağduriyetini önlemeye yönelik bir hizmettir. Poliçe kapsamına göre araçtaki diğer kişiler, trafik sigortası limiti yetmemesi halinde karşı araç ve üçüncü şahıslar da teminat kapsamında değerlendirilebilirler.
-
Kasko; aracın yanması, çalınması, çalınmasına teşebbüs edilmesi veya kaza sonucu oluşabilecek zararlara kadar ayrıntılı bir güvence hizmeti sunar. Bunun yanında poliçe kapsamına göre ek hizmet ve teminatlarla sunulan kolaylıklar, güvenli yolculuklar için ihtiyaç duyulan kriterler baz alınır ve hizmet şartları bu şekilde oluşturulur.
-
Kasko teminatları, poliçe sahibini ve aracın güvenliğini koruma altına alır. Trafik sigortası ise sadece yaşanacak kazada devreye giren bir hizmet çeşididir.
-
Trafik sigortasının limitlerini Hazine Müsteşarlığı belirlemektedir. Devletin Zorunlu Trafik Sigortası için belirlediği limitler, karşı tarafa verilen hasarın tümünü karşılamıyorsa sigortalı geri kalan hasar masrafını cebinden ödemek zorunda kalır. Kasko hizmetinde ise poliçe gereklilikleri ve kriterlerini, sigortalı ihtiyaçlarına göre belirleme hakkına sahiptir.
Es Egm Zorunlu Trafik Sigortanı ve Kasko Sigortanız ile aracınızı güvenle sürebilirsiniz. Mini onarımdan cam muafiyetine ve sınırsız ikame araç seçeneğine kadar pek çok ek Es Egm avantajları ile güvencenizi artırabilirsiniz. Es Egm Sigorta olarak bu yazımızda zorunlu trafik sigortası ve kasko arasındaki farklar konusunu ele aldık.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ya da TSS nedir sorusuna verilebilecek en doğru cevap, özel sağlık sigortasından çok daha uygun bir prim ile SGK anlaşmalı özel hastanelerde tedavi imkanına sahip olmanızı sağlayan bir özel sağlık sigortası ürünüdür. Peki, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ne işe yarar? Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, SGK anlaşmalı özel hastanelerde sadece devlet tarafından alınan 15 TL ek ücret (katkı payı) ödeyerek tedavi olmanızı sağlayan bir sigorta türüdür. TSS, yatarak ve ayakta tedavi teminatlı ve sadece yatarak teminatlı olarak iki farklı poliçe sunar.
Sizin ve ailenizin sağlığı için en iyisi tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmaktır.
Neden Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptırmalıyım?
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırarak SGK ile ulaşabildiğiniz genel sağlık hizmetlerinden daha fazlasına sahip olabilirsiniz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası avantajları sayesinde SGK anlaşması bulunan özel hastanelerde ve sağlık kurumlarında fark ücreti ödemeden sağlık hizmeti alabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası faydaları arasında Asistans hizmetler de yer alır. Sağlığım Tamam Sigortası yaptırarak Check-Up, Diş Bakım Paketi, Psikolojik Danışmanlık, Diyetisyen hizmetlerinden yılda bir kez ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.
Ayrıca TSS’li olmanız halinde Tamamlayıcı Sağlık Sigortası vergi indirimi sayesinde; ödediğiniz primleri, aylık gelirinizin %15'ini ve brüt asgari ücretin yıllık tutarını aşmamak koşuluyla gelir vergisi matrahınızdan düşebilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından Kimler Yararlanabilir?
Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilmek için SGK’lı olmanız yeterlidir. 0-65 yaş arası kişiler Tamamlayıcı Sağlık Sigortası'ndan yararlanabilir. ( 0-5 yaş aralığındaki çocuklar ebeveynlerinden biri ile tamamlayıcı sağlık poliçesi alabilir. )